Programma 2019


Overzicht

Klik in het onderstaande overzicht op een dag of activiteit om direct naar de betreffende dag / activiteit te gaan.

Maandag

Cursus: Mindfulness Yoga

Dinsdag

De Beweegwinkel: Leren leven in beweging

De Beweegwinkel: Gezond bewegen

VoetZensatie VoetreflexPlus™

Proviver

Ontspannen bevallen

Zwanger met z’n twee

Woensdag

Spelen met textiel voor volwassenen

Maak je eigen kleding (voor kinderen van 6 t/m 12 jaar)

Peuteryoga

Donderdag

Themaochtenden met diverse onderwerpen

50+ opgelet: Ontmoetingen met jezelf en hen aan Gene zijde!

Groepsreadingen en healingen

Avond Lezingen op basis van inspiratie met een steeds wisselend thema

Familie en organisatie opstellingen

Reiki Ondersteuning

Ontmoetingsplek voor gesprek

Training leerproblematiek

Vrijdag

De Beweegwinkel: Gezond bewegen

Be Safe

Klankschalen-healings

Zaterdag

Workshop: Emotie in balans met de Balanskaarten en Leerdriehoek

Optioneel: Verdiepingsworkshop "Emotie helder... en NU?"

Programma

Maandag

Cursus: Mindfulness Yoga
Jacqueline Kamp, Hatha Yoga docente

Mindfulness Yoga is een manier om stil te staan bij jezelf, je gevoel en je lichaam. De oefeningen gecombineerd met een bewuste en regelmatige adem, hebben zowel een ontspannende als vitaliserende werking op lichaam en geest. Tijdens de lessen oefen je in een vriendelijke ontspannen omgeving. Je werkt naar eigen vermogen met respect voor je grenzen. Aanmelden bij Jacqueline op: 0610892815 of via info@kamplifecoaching.nl start: 7 januari, doorlopend, iedere maandag van 19:00-20:15 en van 20:30-21.45 uur. Kosten: € 40 per maand. U wordt van harte uitgenodigd een gratis proefles te volgen.

Dinsdag

De Beweegwinkel: Leren leven in beweging
Sien Poll: Cranio therapie, reflexintegratie (methode MNRI), bewegingstherapie, training en coaching

Jouw lichaam is als een voertuig. Hoe gebruik jij het? Rij je comfortabel? Volg je de juiste route? Als lichaam en brein goed samenwerken, zijn ze een sterk geheel. Dan kun jij met je voertuig veilig en comfortabel op je bestemming aankomen. Je lichaam en brein functioneren dan soepel en jij kunt ze goed besturen. Dat betekent dat spieren soepel bewegen, je ademhaling zonder problemen gaat, je in balans bent en de stress van het leven goed kunt hanteren. Merk je dat je voertuig hapert of dat de besturing niet soepel verloopt dan kun je terecht bij De Beweegwinkel.
De Beweegwinkel gaat uit van de mens in haar totaliteit: fysiek, emotioneel en mentaal.
Om je voertuig te herstellen, beter te leren besturen en de programmering aan te passen gebruik ik de volgende therapieën:

 • Cranio therapie. Voor herstel, onderhoud en reparatie en navigatie van jouw lichaam. Door je lichaam tot diepe ontspanning te laten komen en het Craniosacrale systeem weer goed te laten stromen wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer aangezet en voel je beter wat je nodig hebt. Je leert de lampjes op je dashboard te lezen.
 • Reflexintegratie (volgens methode MNRI). Voor de juiste besturing en samenwerking van de verschillende systemen in je lichaam door je zenuwstelsel kun je reflexintegratie volgen. Je brein en zenuwen zijn net een computer. Soms kloppen de programma’s niet of niet meer. Die programma’s heten reflexen. Ze zorgen voor bescherming, overleven en ontwikkeling. Wanneer deze programmering niet goed werkt, geeft dit problemen en stress in bewegen, leren en functioneren. Door opnieuw te programmeren gaat bewegen, leren en functioneren beter en kost het minder energie.
 • Beweging. Jouw 'voertuig' bedienen en fysiek gezond belasten. Gezond bewegen zorgt voor sterke spieren, goede ademhaling en een goede stabiliteit. Dit zorgt voor het oplossen en voorkomen van fysieke klachten, stressvermindering en beter mentaal en emotioneel functioneren. Je voertuig wordt sterker.

Behandeling op afspraak of individueel. Daarnaast diverse mogelijkheden in groepsverband zoals gezond bewegen, en verdiepingsworkshops. Kijk voor meer informatie, nieuws en mogelijkheden op www.debeweegwinkel.nl.
Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het secretariaat via tel: 085-0160689 of via email: info@debeweegwinkel.nl.

De Beweegwinkel: Gezond bewegen (ook op vrijdag)
Sien Poll: Cranio therapie, reflexintegratie (methode MNRI), bewegingstherapie, training en coaching

Gezond bewegen is een actieve bewegings-training in groepsverband die gericht is op het beter besturen van jouw voertuig.
Je traint stabiliteit, souplesse, coördinatie en kracht, waardoor er balans ontstaat. Je lichaam wordt sterker, beweegt soepeler en heeft een betere balans. Hierdoor worden wervelkolom en gewrichten correcter belast. Dit voorkomt klachten en helpt klachten op te lossen.
Goed leren bewegen, zorgt voor: algehele verbetering van fysieke en mentale functioneren, stressvermindering en meer creativiteit.

In de lessen geef ik gerichte tips en aanwijzingen zodat je de bewegingen kunt afstemmen op jezelf en leert welke beweging bij jou past en goed is voor jouw lichaam. Daarbij is het voor mij de uitdaging om zo les te geven dat jouw bewegen zich kan ontwikkelen en er balans kan ontstaan tussen jouw lichaam en brein. De balans die ervoor zorgt dat je in beweging kunt blijven.

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles.
Aanmelden bij Sien via info@debeweegwinkel.nl.
Meer info: www.debeweegwinkel.nl.

Wekelijkse lessen

 • iedere dinsdagmiddag 14.00-15.00 voor ouderen
 • iedere vrijdagmorgen 9.00-10.00 volwassenen
Kosten: €12,- losse les, Strippenkaart €50,- per 5 lessen, €90,- per 10 lessen

VoetZensatie VoetreflexPlus™
Marjon Glandorf

Heb je weleens last van hoofdpijnen, spijsverteringsproblemen, stress, weinig energie, psychische klachten of depressieve gevoelens, hooikoorts of allergieën?

Dan kan een voetreflex+ verlichtend of helend werken.

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie. Hierbij worden zowel de zones op de voet als de meridianen op armen en benen behandeld.

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Ook als u geen klachten heeft kunt u terecht, een voetreflexmassage is namelijk ook heerlijk ontspannend! Mijn specialisaties zijn zwangerschapsreflexologie, baby- en kinderreflexologie en De Vrouw, voor alle vrouwelijke hormonale problemen (PMS, menstruatie- en overgangsklachten etc.).

VoetreflexPlus™ is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie. Hierbij worden zowel de zones op de voet als de meridianen op armen en benen behandeld.

Heeft u interesse in een massage of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op 06-15280699 of voetzensatie@gmail.com. Ik masseer op dinsdag of donderdag in ’t LEC. Kosten: € 40

Proviver
Joanna van Twillert

Kinesiologie waaronder ook Touch for Health valt, is het therapeutisch gebruik maken van spiertesten voor diverse doeleinden. Het lichaam kan gebalanceerd worden, waardoor het zelfgenezend vermogen beter haar werk kan doen, en/of de spiertest kan gebruikt worden voor vaststellen van blokkades met mogelijkheden tot herstel. Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage. Shiatsu werkt zowel preventief als curatief. Preventief doordat een Shiatsu behandeling op het hele lichaam een goede doorstroom in alle systemen bewerkstelligt. Curatief is een Shiatsu behandeling bijzonder geschikt voor alle aandoeningen van botten, spieren, organen en andere weefsels evenals voor aandoeningen van psychische aard als stress, oververmoeid, burn-out. Ooracupunctuur is een westerse manier van acupunctuur, het gehele menselijk lichaam kan als een omgekeerde foetus geprojecteerd worden op de oorschelp. Sanjeevini healing is een systeem om het aangeboren zelfgenezendvermogen en de innerlijke wijsheid wakker te schudden van ieder individu. Deze trillingen zijn samengevoegd en geprojecteerd als patronen in symbolen. In een sessie, afhankelijk van de problematiek maak ik gebruik van diverse methodieken.

Sessie op afspraak via tel: 06 415 66 314 of per e-mail: joannavt@ziggo.nl

Kosten: € 60 p.u. max. € 90 Behandeling is declarabel, indien u een aanvullend pakket heeft met daarin alternatieve behandeling.

Ontspannen bevallen
Nathalie Idsinga-Verhoeven

Ontspanning is belangrijk in het dagelijkse leven maar zeker tijdens je zwangerschap en bevalling. Er wordt naast ontspanningsoefeningen ook aandacht besteed aan ademhalingsoefeningen, massage, opvangen van de weeën en perstechnieken in verschillende baringshoudingen. Daarnaast worden er oefeningen gedaan vanuit de zwangerschapsyoga. Je partner leert ook wat zijn rol kan zijn indien hij meekomt. Er is een terugkomdag met baby's. Start bij ong. 5 maanden zwangerschap. Maar je kunt je natuurlijk al eerder inschrijven.

Data: 5, 12 en 19 februari, 5, 12 en 19 maart, 28 mei, 4, 18 en 25 juni, 2 en 9 juli van 19.15-20.30 uur. € 115.

Aanmelden: www.kindinbloei.nl of kindinbloei@hotmail.com of 0615231066.

Zwanger met z’n twee
Nathalie Idsinga-Verhoeven

Data: 22 en 29 januari, 9 en 16 april, 7 en 14 mei van 19.00-21.00 uur.

Aanmelden: www.kindinbloei.nl of kindinbloei@hotmail.com of 0615231066.

Woensdag

Spelen met textiel voor volwassenen
Marga Onnink

Heb je altijd al je eigen kleding willen maken, maar weet je niet hoe je moet beginnen met zo’n ingewikkeld patroon? In een ontspannen sfeer kun je je eigen mode naaien, veranderen of versieren. Er kan met verschillende materialen en technieken worden gewerkt. Ook is het mogelijk uw kleding te repareren, bijv. een nieuwe rits inzetten. Aanmelden via ’t Lec of via margaonnink@gmail.com / 06-46468745. Kosten: aan het begin van de cursus wordt een 5 strippenkaart aangeschaft voor € 50,00. Deze strippenkaart is 2 maanden geldig. Data: doorlopend vanaf 9/1 van 10.30 – 12.30 uur.

Maak je eigen kleding (voor kinderen van 6 t/m 12 jaar)
Marga Onnink

Hoe ‘rijk’ is het om je eigen kleding te kunnen maken! Stap voor stap leer je hoe je dit kunt gaan doen. Je kiest zelf de stof en het model. Het patroon leer je overnemen van een blad met rader patronen. En het leren werken op een lock- en naaimachine is wel heel bijzonder! Aanmelden via ’t Lec of via margaonnink@gmail.com / 06-46468745. Kosten: aan het begin van de cursus wordt een 5 strippenkaart aangeschaft voor € 50,00. Deze strippenkaart is 2 maanden geldig. Data: doorlopend vanaf 9/1 van 13.30 tot 15.30 uur.

Peuteryoga
Nathalie Idsinga-Verhoeven

Peuteryoga is inspanning maar ook ontspanning.

Door yoga komen peuters meer in contact met zichzelf en met hun lichaam. Yoga bevordert niet alleen een goede lichaamshouding, motorische vaardigheden en de werking van spieren maar ook het concentratie vermogen, zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn. De lessen zijn voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Peuteryoga wordt gegeven in blokken van 4 lessen.
De kosten hiervan bedragen € 28. Je kunt je echter ook inschrijven voor 1 les en dit kost € 7,50. Data: praktisch doorlopend vanaf 9/1 van 9.15-10.00 uur.

Startdata volgende cursussen volgen.

Donderdag

Themaochtenden met diverse onderwerpen

Even uit de sleur, even bijtanken en ondertussen genieten van verschillende onderwerpen die u worden aangeboden. Onderwerpen:

 • "Ontmoet je gids" Brieven geschreven via Willie van Waveren van uw gids, 4/4
 • "Tarot in de herstelde orde " Een super interessante workshop door Mieke Rutjes op 12/9 waarin de kaart wordt gelegd en u uitleg krijgt. Hoe leuk is dat!
 • "Balanskaarten en Orgon healing" door Lyonne Meerkerk en Janet de Leeuw op 14/2.

Aanmelden via ’t LEC. Kosten: € 10 Tijd: 10.30 – 12.30 uur.

50+ opgelet: Ontmoetingen met jezelf en hen aan Gene zijde!
Geno Poiesz

Hierin ontmoeten we elkaar en hen in de onzichtbare wereld om heling tot stand te brengen.

Aanmelden: via ’t LEC. Kosten: € 10 Tijd: 10.30-13.00 uur.

Data: 28/3, 23/5, 19/9, 21/11

Groepsreadingen en healingen
Geno Poiesz

Versterk elkaars frequentie zodat energetische trillingen heling brengen naast het inzicht wat wordt aangeboden en verwoord. Maximum aantal personen.

Aanmelden: via ’t LEC. Kosten: € 10 Tijd: 10.30-13.00 uur.

Data: 7/2, 11/4, 11/7, 10/10

Avond Lezingen op basis van inspiratie met een steeds wisselend thema
Geno Poiesz

Diverse avonden:

 • 6/6 "Op reis lijkt de wereld schijnbaar mooier"
 • 19/12 "Wat zich toont in vertrouwen hoeft geen waarheid te zijn"

Aanmelden via ’t LEC. Kosten: € 15 van 20.00-22.30 uur.

Familie en organisatie opstellingen
Margreet Tinke

Gevoelsmatig weten de meeste mensen dat hun familie van herkomst of de organisatie waarbij men werkt grote invloed heeft op de manier waarop ze in het leven staan. Bij persoonlijke problemen vergeten mensen naar het grotere verband te kijken. Familie en organisatie opstellingen geven de mogelijkheid om de belemmerende invloed te veranderen en is een effectieve wijze om in balans te komen met jezelf. Ik begeleid ook een individuele opstelling. Aanmelden bij Margreet op: 06-44788052 of margreet.tinke@telfort.nl Data: 21/2, 27/6, 26/9, 28/11 van 20.00-22.30 uur. Kosten: €15

Reiki Ondersteuning
Margreet Tinke

Reiki is een alternatieve geneeswijze, zij ondersteunt bij blokkades door onverwerkte emoties, stress en andere negatieve ervaringen die lichamelijke en/of psychische klachten veroorzaken en deze af te voeren. De energie kan weer vrij door het lichaam stromen . Soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Van harte welkom voor een individuele afspraak. Aanmelden bij Margreet op: 0644788052 of margreet.tinke@telfort.nl

Ontmoetingsplek voor gesprek
Margreet Tinke en Jozien Barendrecht

Van harte uitgenodigd voor de middag "ontmoetingsplek voor een gesprek". Zijn jullie ook wel eens in een situatie dat je denkt "Ik zou graag met meerdere mensen van gedachten willen wisselen over dat wat mij op dit moment bezighoudt?", willen sparren over interessante onderwerpen, een stukje bewustwording ervaren, iets hardop uitspreken, iets tekenen, een tekst lezen die je raakt of een kaartje trekken. Verhalen vertellen, mediteren, het lezen van een gedicht? Heb je zelf ideeën of activiteiten die interessant zijn dan horen we ze graag op een komende ontmoetingsmiddag.

Data: 7/2, 7/3, 4/4, 2/5, 6/6, 4/7, 5/9, 3/10, 7/11, 5/12 van 14.30-16.30 uur.

Training leerproblematiek
Anja van Campen

Hoe leerproblemen aan te pakken. Leerproblemen? Slechte cijfers, moeite met leren, geen concentratie, moe bij de gedachte om te gaan studeren. Denk jij dat je nooit een voldoende gaat halen voor je talen, dat je altijd alles moet lezen om de stof te beheersen, dat studeren jou geen energie kan geven. Ik kan je die handvatten bieden zodat je plezier krijgt in het studeren. Aanmelden bij Anja op: 078-6191007. Kosten: € 35 per uur. Opties voor andere dagen of avonden mogelijk.

Vrijdag

De Beweegwinkel: Gezond bewegen (ook op dinsdag)
Sien Poll: Cranio therapie, reflexintegratie (methode MNRI), bewegingstherapie, training en coaching

Gezond bewegen is een actieve bewegings-training in groepsverband die gericht is op het beter besturen van jouw voertuig.
Je traint stabiliteit, souplesse, coördinatie en kracht, waardoor er balans ontstaat. Je lichaam wordt sterker, beweegt soepeler en heeft een betere balans. Hierdoor worden wervelkolom en gewrichten correcter belast. Dit voorkomt klachten en helpt klachten op te lossen.
Goed leren bewegen, zorgt voor: algehele verbetering van fysieke en mentale functioneren, stressvermindering en meer creativiteit.

In de lessen geef ik gerichte tips en aanwijzingen zodat je de bewegingen kunt afstemmen op jezelf en leert welke beweging bij jou past en goed is voor jouw lichaam. Daarbij is het voor mij de uitdaging om zo les te geven dat jouw bewegen zich kan ontwikkelen en er balans kan ontstaan tussen jouw lichaam en brein. De balans die ervoor zorgt dat je in beweging kunt blijven.

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles.
Aanmelden bij Sien via info@debeweegwinkel.nl.
Meer info: www.debeweegwinkel.nl.

Wekelijkse lessen

 • iedere dinsdagmiddag 14.00-15.00 voor ouderen
 • iedere vrijdagmorgen 9.00-10.00 volwassenen
Kosten: €12,- losse les, Strippenkaart €50,- per 5 lessen, €90,- per 10 lessen

Be Safe
Erwald Voll

Kijk, als jij nou persé iets niet wilt en je moet het toch, wat doe je dan? Hoe overleg je met je vrienden, hoe overleg je met je ouders. Als je op school iets niet begrijpt en je mag niks vragen, wat doe je met je boosheid, wat zeg je tegen je vriend(in) die je ineens in de steek laat. Hoe voel je je veilig, hoe leer je je te verdedigen, hoe moet je je bewegen enz. Be safe combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training. Be safe is een methode voor iedereen die zijn persoonlijk zelfvertrouwen wil versterken. Aanmelden bij Erwald Voll 06-16061608 of vollcombatives@gmail.com.

Data: doorlopend vanaf 11 jan (schoolvakanties uitgezonderd) 17.00–18.00 uur (jongere jongeren), 18.00-19.00 (jongere senioren).

Kosten: € 60 p.p. voor 8 lessen. www.vollcombatives.nl

Klankschalen-healings
Geno Poiesz

Harmonisatie van het lichaam en de aura via klanken. Aanmelden via ‘t LEC

Data: 22/2, 21/6, 27/9, 29/11 van 20.00-23.00 uur.

Kosten: € 15,-- p.p. per avond.

Graag zelf een badlaken of slaapzak meenemen.

Zaterdag

Workshop: Emotie in balans met de Balanskaarten en Leerdriehoek
Lyonne Meerkerk

Deze dag introduceer ik de Balanskaarten. De balanskaarten zijn ontwikkeld naar aanleiding van de Gedragsbarometer. De Gedragsbarometer is een Three in One concept, ontstaan vanuit de Touch for Health.

Deze kaarten brengen je snel bij de oorspronkelijke emotie door eenvoudig en zorgvuldig een kaartje te trekken, de oorspronkelijke emotie op Bewust, Onbewust of Cel-geheugen niveau. Het bijbehorende schema en boekje met informatie en stappenplan, geven duidelijkheid over hoe je kaarten kunt toepassen en de emotie kan verhelderen. Het doel van deze dag is het gebruik van de kaartjes, het schema, het boekje en de diverse toepassingsmogelijkheden aan te reiken. De eenvoudige toepassing van de leerdriehoek geeft verdieping op Ziel, Geest en Cel-geheugen niveau.

Er wordt voor deze dag geen testen (TFH) of pendelen gevraagd van jullie.

Een waardevol concept dat wij in vreugde en dankbaarheid met jullie willen delen!

Namens het Balanskaarten team ...... Je bent van harte welkom op zaterdag 16 maart van 10.30-17.00 uur.

Kosten: Incl. lunch 45 euro, balanskaartenset: 29,55 euro indien gewenst.

Aanmelden via lyonne.meerkerk@gmail.com of emotiebewust@gmail.com of 0611065066.

Optioneel: Verdiepingsworkshop "Emotie helder... en NU?"

Verdiepingsworkshop "Emotie helder... en NU?" is in voorbereiding. De uitnodigingen met datum volgen te zijner tijd.

Aanmelden graag via emotiebewust@gmail.com of 0611065066.

Nog even dit ...

 • De cursusdagen vinden doorgang bij voldoende belangstelling. U dient bij aanvang het verschuldigde cursusgeld te voldoen, tenzij u een regeling treft met de docent. In het geval van gastsprekers zal uw bijdrage direct bij inschrijving aan de balie moeten worden voldaan.
 • Mocht u uw afspraak willen afzeggen voor een sessie, wilt u dit dan minimaal 24 uur van tevoren doen? Anders moeten wij de gereserveerde tijd in rekening brengen en ontneemt u iemand anders de kans te komen.