Mededogen

Het “zien” en “voelen” van vraag en aanbod
Het onderscheiden van nodig zijn of willen
Het dienen of bedienen
Maakt van gebruikers misbruikers

Word je bewust van kwaliteiten
Geef ruimte aan wat je wenst te doen
Zodat inzicht je de weg wijst
En je trouw blijft aan je doel

Ook mededogen is een middel
Dat de mens in wording dient
En erkent wordt door diegene 
Die het goede er in ziet

Dan wordt mededogen aangevuld met mildheid
Kijken wij in liefde toe
Hoe door kennis en door wijsheid
Licht ontstaat in harmonie

Emmanuel


Mededogen

Mededogen en mildheid zijn twee bijzondere woorden met verschillende betekenissen. Mildheid ontwikkelt zich met de jaren des onderscheids. Mededogen is een innerlijke attitude waarmee je wordt geboren en is een eigenschap die je vaak duur kan komen te staan. Zeker wanneer je in je goedgelovigheid uitgaat van je eigen spiegel weerkaatst op en in het gelaat van de ander alsmede het meeliften op jouw energie. Dit betekent wanneer de ander hoort tot de categorie gebruikers, je je uiteindelijk ontdaan en moe kan gaan voelen en je er pas veel later achterkomt dat deze mens nog niet in staat is mededogen op zijn juiste waarde te kunnen schatten.

Dan de vertaalslag maken door omdenken en aan jezelf te moeten toegeven dat mededogen niet vanzelfsprekend een ieder toebehoord. Het zal je het inzicht geven dat afstemming op de ander hoe dan ook een “must” is.

Spontaniteit mag blijven bestaan echter wel met het besef dat je niet mag uitgaan van wederkerigheid. Het samen gaan en samen werken aan een project voor jou zeer legitiem is. Mededogen ervaren is een groot goed een teken van liefde waarvan wij hopen dat iedereen hiervan in deze tijd een “onsje” meer mag gaan ontwikkelen. Wij helpen mee en wensen u een goede tijd dit komende nieuwe jaar. In de verwachting dat u uzelf trouw blijft en accepteert dat de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet u niet langer een groentje blijft in de wereld tussen hemel en aarde. Dank voor uw liefde van het afgelopen jaar en we hopen u allen weer te zien met veel licht en liefde. Een termijn is afgerond, een nieuwe termijn aangevangen, houdt moed.